Київ. 8 липня. УНІАН. Під час офіційного візиту до Австрії Президент України Віктор ЮЩЕНКО дав інтерв`ю австрійському виданню «Der Standart».

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, основними темами розмови стали економічні та політичні перетворення в Україні, її євроінтеграційна та євроатлантична політика.

В інтерв`ю Президент окреслив суть реформ в Україні за останні три роки. За його словами, про їх демократичність і успішність свідчать проведені чесні вибори і утверджений принцип вільної преси.

Відео дня

Коментуючи євроінтеграційну політику нашої держави, В.ЮЩЕНКО наголосив на тому, що їй немає альтернативи. Він підкреслив, що Європейський Союз лише виграє від надання Україні повноцінного членства в ЄС. «Україна від розширення не потребує додаткового ресурсу ЄС, вона потребує рівних правил гри», - сказав Президент.

За його оцінкою, протягом останніх років у політиці європейської інтеграції Україна досягла значно більше, ніж за усі попередні роки її незалежності. Прикладами тіснішої євроінтеграції Президент вважає участь України у створенні єдиного енергетичного ринку, підготовку до Євро-2012, скасування віз для в`їзду в Україну громадянам держав ЄС, вступ до СОТ і старт переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Він також прокоментував політику євроатлантичної інтеграції, охарактеризувавши її як спосіб збереження територіальної цілісності і суверенітету України.

Крім того, В.ЮЩЕНКО розповів про хід слідства у справі щодо його отруєння і відповів на запитання про стан свого здоров`я.

Інтерв`ю провів Йозеф КІРХЕНҐАСТ - редактор газети з питань зовнішньої політики, який працює у «Der Standart» з дня заснування часопису.

***«Der Standart» - одне із найбільш впливових суспільно-політичних друкованих видань Австрії. Виходить друком із 19 жовтня 1988 року. Щоденний наклад - 280 тис. примірників.

Цільовою аудиторією видання є високоосвічені верстви населення, впливові діячі у сфері політики, економіки, фінансів, культури та громадського життя.

У міжнародній політиці видання здебільшого фокусує увагу на подіях у Центральній та Східній Європі.

Останнім часом у своїх статтях Й.КІРХЕНҐАСТ висвітлював різноманітні теми, що стосувалися України, зокрема, її вступ до СОТ, євроінтеграційні прагнення, Бухарестський самміт НАТО, діяльність австрійських компаній на українському ринку.