Киев.8 липня. УНІАН. Голова Київської міської державної адміністрації Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ заявив, що демонтаж торговельного центру «Троїцький», який будувався біля Національного спортивного комплексу «Олімпійський», призупинено через відсутність підпису прем`єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО під договором з інвестором.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ сказав сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів.

Мер підтвердив, що роботи з демонтажу центру «Троїцький» призупинено.

Відео дня

Кажучи про причини призупинення робіт, він повідомив, що за ініціативою Президента Віктора ЮЩЕНКА як компенсація компанії «Юджин» - інвестору цього об`єкту була запропонована ділянка землі, що перебуває у власності Державного управління справами. Але бізнесмен-інвестор Вадим НОВІНСЬКИЙ після від`їзду президента УЄФА Мішеля ПЛАТІНІ зажадав легалізувати наявну домовленість і підписати відповідний договір, у тому числі і за участю прем`єр-міністра або уповноваженої ним особи.

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ повідомив, що вже підписав відповідний документ. За його словами. це зробили також В.НОВІНСЬКИЙ і представник Секретаріату Президента. Підпису представника Кабміну поки що немає, що й викликало призупинення демонтажу «Троїцького».

Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ звинуватив у можливому зриві термінів реконструкції «Олімпійського» уряд України. Він також визначив «ціну питання» при розбиранні «Троїцького» в 232 млн. доларів і відзначив, що в разі, якщо компенсацію за знесенні «Троїцького» довелося б платити з київського бюджету, то збитки столиці становили б 400 млн. доларів.

Як повідомляв УНІАН, на демонтажі торговельного центру поблизу НСК «Олімпійський» наполягає УЄФА.

За даними КМДА, 1 липня ВАТ «Київметробуд» розпочало роботи з демонтажу торговельно-розважального центру «Троїцький» перед НСК «Олімпійський». Перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО пообіцяв, що будівлю буде знесено через 100 днів.