Ілюстрація / REUTERS

Якщо Різдво ви не святкуєте, свіжий сніг - не радує, ви швидко втомлюєтеся і все навколо дратує - то це ознаки зимової депресії. Психологи пояснюють її прихід холодами і дефіцитом світла.

Читайте такожСупрун порадила українцям, як боротися зі стресом

Як йдеться в сюжеті ТСН, власниця коней Марія разом з тваринами допомагають бажаючим боротися з поганим настроєм. А взимку ще й долати нудьгу.

“Це психологічна дуже силна еомційна розрядка. Також це фізичний розвиток, це я називаю “агро-фітненс», або “хорс-фітнес», бо працюють усі м'язи абсолютно. Це свіже повітря, це природа, це відпочинок», - переконує дівчина.

Верхи на коні можна побачити красу навколо, яку ми часто не помічаємо.

Схожий відпочинок - хороший заряд для організму, запевняють психологи. Взимку ворогів багато - це і відсутність сонця, перепади температури, тиску, хронічна втома, авітаміноз, застуда і респіраторні інфекції. Тому, будь-яка активність тільки на користь.

Треба записатися в спортзал і займатися фізичною активністю. Якщо бачимо на вулиці сонечко, то відразу біжимо, хоча б 5-10 хвилин сонечка, яке виглядає в таку погоду, допоможе нам фізично компенсувати той настрій. А ще спілкування з друзями», - радить психолог.

А ще допоможе в боротьбі з нудьгою український борщ.

“Для гарного настрою, необхідно забезпечити правильне харчування мозку. Найкраще, на мій погляд, український борщ. Його компоненти забезпечують, крім правильного харчування, ще й поліпшення роботи кишечника. Дуже корисно їсти рагу, вінегрет, ці компоненти. Їх часто ігнорують і заміщають картоплею, хлібом, кашами", - розповідає дієтолог Борис Скачко.

І головне - не зациклюйтеся на поганому, кажуть психологи. Хороші думки сприяють позитивному настрою. А ще спробуйте хоч іноді впадати в дитинство. Взимку - відмінний варіант покататися на санках або просто повалятися в снігу.