Ініціатор справи проти Супрун пригрозив в. о. міністра кримінальною відповідальністю  / фото УНІАН

Народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, який ініціював судовий позов проти в. о. голови МОЗ, заявив, що Уляна Супрун буде притягнута до кримінальної відповідальності, якщо вона проігнорує рішення Окружного адмінсуду Києва про своє відсторонення від посади.

Про це він заявив розповів в ефірі ObozTV. За словами Мосійчука, його політична сила вважає відсторонення Супрун "одним з елементів боротьби за поліпшення медичного забезпечення українців".

Читайте такожПорошенко прокоментував відсторонення Супрун

Відео дня

"Моя основна претензія до Уляни Супрун була, є і залишається в тому, що отримавши кредит довіри, ця людина, яка несе відповідальність за державну політику, на посаді в. о. міністра охорони здоров'я ще більше погіршила ситуацію у цій сфері", – заявив нардеп, який ініціював відставку міністра.

Мосійчук також прокоментував наявність у в. о. голови МОЗ паспорта США. За його словами, "всі, хто захищає Супрун, захищає порушення Конституції".

Політик висловив переконання, що апеляція на рішення суду буде відхилена. Також він заявив, що поки не розглянута апеляція, будь-які дії Супрун щодо виконання обов'язків міністра охорони здоров'я "будуть кримінальним злочином".

"На сьогоднішній момент діє постанова Окружного суду Києва. У разі, якщо Уляна Супрун порушить цю постанову, підпише будь-яке розпорядження, будь-який документ, будь-яке рішення, прийняте нею як міністром охорони здоров'я, це спричинить за собою кримінальну відповідальність. А ще буде кримінальна відповідальність для тих, хто всупереч Конституції продовжує тримати її на посаді", – наголосив він.

Як повідомляв УНІАН,  5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.

У Кабінеті міністрів України заявляють про намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо відсторонення Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я.

Президент Петро Порошенко заявив, що Супрун має повну його підтримку та вважає, що Верховний суд встановить істину щодо цього рішення.