Хлопчик помер у лікарні / фото УНІАН

У місті Подольську Одеської області поліція почала розслідування за фактом смерті 8-річного хлопчика під час операції в клініці.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, з міської лікарні до Подільського відділу поліції надійшло повідомлення, що в хірургічному відділенні, не виходячи з «анестезуючого стану», після проведення операції помер хлопчик.

Тіло направлено до Одеського бюро судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

Відео дня

Начальник Подільського відділу поліції Микола Піщанський закликав громадськість не робити передчасних висновків щодо винуватців трагедії.

Читайте такожУ Сумах госпіталізовано п’ятьох працівників пологового будинку, де померла хвора на кір породілля

«Запевняю, що поліція забезпечить всебічне, об'єктивне і неупереджене розслідування цієї справи», - заявив він.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, опитано медичний персонал і родичів 8-річного хлопчика.

У рамках кримінального провадження призначено проведення судово-медичної експертизи, яка встановить причину смерті дитини.

Як уточнила УНІАН начальник відділу комунікацій регіонального главку Нацполіції Любов Гордієвська, НП сталася поточного тижня.

«Буквально день-два тому», - сказала вона.

Водночас, родичі вважають, що в смерті дитини винні медики. Зокрема, як заявляла в соцмережах родичка хлопчика Людмила Паламарчук, коли батьки хотіли поговорити з лікарями, їх «не було на місці, а анестезіолог ще й прихопив із собою документи - історію хвороби і амбулаторну карту хлопчика, і втік».

Як повідомляв УНІАН, 25 січня пішов з життя заступник керівника відділу економічних новин інформаційного агентства УНІАН 48-річний Микола Бабич. Трагедія сталася в лікарні, куди він пішов для проведення простої планової операції. У Миколи залишились дружина Інна і троє дітей.

За фактом смерті відкрито кримінальне провадження. Провадження порушено Печерським райуправлінням поліції Головного управління Національної поліції України в місті Києві за ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.