Він також перешкоджає засвоєнню жирів, прискорює обмін речовин, покращує роботу кишечника і стимулює процес травлення, що в результаті призводить до схуднення. Інозитол у складі грейпфрута перешкоджає накопиченню жирів і сприяє виведенню токсинів з печінки.

Читайте такожНазвані природні спалювачі жиру

Любителям грейпфрутів не страшні навіть камені в нирках. Хочете знизити ризик утворення ниркових каменів? Пийте сік грейпфрута. Дослідження, проведене вченими з Великобританії, показало, що грейпфрутовий сік значно знижує ризик утворення каменів-оксалатів - порівняно з яблучним і апельсиновим соком.

Відео дня

Ще одні фітосполуки, які можна знайти в складі грейпфрута - лимоноїди - є потужними детоксикантами крові і володіють більш високою біодоступністю в порівнянні з фенолами із зеленого чаю, які широко відомі як протираковий антиоксиданти. Вони здатні інгібувати утворення пухлини завдяки активності так званого ферменту детоксикації глутатіон-S-трансферази. Цей фермент запускає реакцію в печінці, що допомагає розчинити токсичні сполуки більше для подальшого їх виведення з організму.