В Одеській області сталось масове отруєння / УНИАН

В Одеській області в лікарню доставлено 37 осіб, які отруїлися шаурмою.

Читайте такожЗеленський вирішив прикрасити Офіс президента картинами з шаурмою і пінгвінами-нардепами (фото)

Як передає кореспондент УНІАН, про це стало відомо сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням в. о. голови Одеської ОДА Світлани Шаталової.

Відео дня

За словами начальника управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Лідії Степанової, вчора до інфекційної лікарні було доставлено 37 осіб, серед яких - 9 дітей, у тому числі - малолітні. У всіх ознаки - гострого ентероколіту. Зокрема, розлад травлення, висока температура, блювота.

Всі потерпілі пов'язують своє отруєння з вживанням фаст-фуду, придбаного в павільйоні, розташованому на вулиці Торговій, 11/2 в селищі Авангард Овідіопольського району.

Частина потерпілих зараз перебуває в стаціонарі в стані середньої тяжкості, частина - на амбулаторному лікуванні.

На момент початку розслідування, яке проводять епідеміологи, поліція та інші фахівці, об'єкт було вже закрито.

За допомогою поліції перевіряючим вдалося потрапити на об'єкт, де встановлено низку порушень санітарного законодавства. Зокрема, відсутність централізованого водопостачання, порушення санітарно-гігієнічного режиму та ін. Поки що невідомо, скільки саме там працює людей, оскільки санітарних книжок немає.

Фахівці зробили забір необхідних проб. Наразі здійснюються відповідні невідкладні заходи.

Нагадаємо, в липні на рок-фестивалі у Рівненській області 14 людей отруїлися шаурмою.