Вночі стан хворої дитини погіршується / фото vsn.com.ua

Принциповою особливістю людських хвороб, особливо гострих, особливо інфекційних, особливо у дітей, є погіршення стану в нічний час.

Про це на своїй сторінці в Instagram написав педіатр Євген Комаровський. Він наголосив, що дитина не може лікуватися самостійно.⠀

"Але саме батьки вночі хочуть спати... Як наслідок — протягом декількох годин дитина не п'є і дихає ротом, що призводить до погіршення стану і ранкової госпіталізації", - зазначив лікар.

Відео дня

Читайте такожЛікар Комаровський розкрив проблеми батьків після народження другої дитини

За його словами, "правильна" ніч з хворою дитиною вимагає ретельної підготовки протягом дня, і в ході цієї підготовки батьки повинні чітко планувати свої нічні дії. Лікування вночі не закінчується, воно вночі не менш актуальне, ніж вдень.⠀

Готуючись до ночі, зверніть увагу на наступні принципові моменти:

1. Параметри повітря. Вентиляція (провітрювання). Зволожувач повітря.

2. Рідина для пиття (оптимально — засіб для пероральної регідратації). Будь-який нічний плач, схлип, звук — привід підійти та напоїти. Якщо не прокидається більше трьох годин — будити і поїти. Якщо немає сечовипускання понад три години — будити і поїти.

3. Контроль температури тіла. Оптимально — постійне вимірювання (сучасних електронних пристроїв для цього існує достатньо). Заздалегідь розібратися з дозами та лікарською формою жарознижувальних засобів.

4. Контроль носового дихання. Заздалегідь розібратися із сольовими розчинами і судинозвужувальними засобами.

5. Вирішіть, хто з дорослих і коли: встає, контролює температуру, доливає воду в зволожувач, напуває, дає ліки, капає ніс і т. д.

Раніше лікар Комаровський розповів, що робити, якщо дитина часто приносить воші зі школи.