Хворого на дифтерію школяра лікували як попало / msnbc.com

Матір школяра, який захворів на Дифтерію в Києві, зізналася, що він не щеплений від дифтерії.

Про це на брифінгу розповіла завідувач відділенням Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні Наталія Чемеркіна.

Читайте такожДифтерія у Києві: стало відомо про стан хворого школяра, обстежено його оточення

Відео дня

Директор КП "Центр первинної медико-санітарної допомоги Дарницького району" Юрій Сміщук розповів, що в амбулаторній картці хлопчика є запис про наявність щеплення від дифтерії. Проте, є інформація, що цей запис підроблено.

Як повідомляє «Лівий берег», за словами Міщука, матір дитини раніше писала відмови від щеплень. Вона також не дотримувалася рекомендацій, які дитині призначив лікар.

«Матері лікар призначив лікування, - ми тепер ретроспективно аналізуємо, - матір не дотримувалася рекомендацій лікаря, лікувалася гомеопатією. І це не поодинокий випадок. Дикість наших громадян дивує медичних працівників", - сказав Сміщук.

Як повідомляв УНІАН, 24 жовтня Департамент освіти і науки повідомив, що в столичному ліцеї № 303 один учень захворів на дифтерію.

За інформацією адміністрації закладу освіти, прийнято рішення про введення карантинних заходів у класі, де навчається дитина, у тому числі забезпечено прибирання кабінету з дезінфікуючими засобами та огляд дітей медичною сестрою.

Міська санітарна служба підтвердила діагноз і забезпечила спеціальну обробку приміщень ліцею. У Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я уточнили, що діагноз "дифтерія" було встановлено 24 жовтня на підставі бактеріологічних даних дитини.

9-річний хлопчик не щеплений від хвороби через відмову батьків. Його госпіталізовано. Дитина контактувала з 45 людьми, з них 36 дітей, огляд яких заплановано на 25 жовтня. За місцем проживання і навчання організовується дезінфекція.

У Центрі громадського здоров'я МОЗ запевнили, що країна забезпечена дозами вакцини від дифтерії в достатній кількості в усіх регіонах. Для дорослих передбачено ревакцинацію кожні 10 років з 16-річного віку. Діти і дорослі для захисту від захворювання мають щепитися відповідно до чинного календаря щеплень. Вакцина є безкоштовною, щепитися можна у свого сімейного лікаря.