Держава закупила 29 позицій ліків від раку із різними діючими речовинами / УНІАН

29 позицій ліків за напрямом «Доросла онкологія», закуплені через спеціалізовані організації за кошти державного бюджету 2019 року, завезені в Україну і найближчим часом поїдуть у регіони.

Відповідні накази підписані міністром охорони здоров’я України, повідомила прес-служба відомства.

Читайте такожВ Україні запустили новий онлайн-сервіс для пошуку "доступних ліків"

Відео дня

«Організація Crown Agents, яка закуповує ліки для Міністерства охорони здоров’я України з 2015 року, завдяки прямим контрактам з виробниками та прозорим тендерам закупила ліки від раку для дорослих на суму $21 млн, при цьому зекономивши $28,5 млн від загального бюджету напрямку $49 млн. Ці кошти будуть направлені на додаткові закупівлі інших медикаментів, що дасть змогу забезпечити ще більше пацієнтів доступом до лікування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього місяця в регіони направляються препарати з наступними діючими речовинами: леналідомід, іматініб, амфотерицин B (ліпідний комплекс), 6-меркаптопурін, талідомід, мітоксантрон, метотрексат, золедронова кислота, кальцію фолінат, ідарубіцин, вінкристин, ванкоміцин, блеоміцин, бортезоміб, бендамустин, тамоксіфен, інтерферон-альфа 2b, паклітаксел, летрозол, капецитабін, гемцитабін. У тендерах взяли участь компанії з України, Німеччини, Швейцарії, Франції, Великобританії та ін.

У МОЗ нагадали, що у бюджеті на 2019 рік на закупівлі ліків передбачено 6,6 млрд грн, з них - на напрям дорослої онкології - понад 1,3 млрд грн. Загалом сьогодні 90% препаратів за напрямом дорослої онкології купуються дешевше, аніж у 2014 році. У 2020 році кошти, передбачені у державному бюджеті на державні закупівлі ліків і медвиробів, суттєво зростуть – аж на 3,2 млрд грн. Передбачається 9,77 млрд.