Фото: REUTERS

В Україні на сьогодні немає жодних підстав для хвилювань через поширення коронавірусу у Китаї.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук на брифінгу.

Читайте такожВ Україні з початку епідсезону від грипу померли 11 людей - МОЗ

Відео дня

«Ми сьогодні прийняли рішення про план дій, що має бути зроблено. Вже створено оперативний штаб на рівні Міністерства охорони здоров'я під керівництвом міністра. Ми останні декілька днів комунікуємо активно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я, обмінюємося інформацією, щоб розуміти і контролювати поточну ситуацію. Станом на сьогодні жодних підстав для хвилювань в Україні немає. Немає жодного підтвердженого, зафіксованого випадку подібного захворювання на території України», - сказав Гончарук.

Він також повідомив, що сьогодні відбудеться координаційна нарада між всіма службами, які забезпечують контроль на перетині кордону, щоб прослідкувати, щоб вірус не потрапив на територію України.

Як повідомляв УНІАН, станом на 24 січня кількість загиблих від нового коронавірусу у Китаї становить 26 осіб, а кількість підтверджених випадків захворювання - близько 830.

Про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини.