Ілюстрація REUTERS

Підконтрольні Кремлю бойовики на сході України заявили, що в них немає лабораторії, щоб визначити коронавірус у випадку виникнення загрози й госпіталізації хворих.

Про це повідомив представник так званого «міністерства охорони здоров’я ДНР» Дмитро Клішкан сепаратистському виданню.

Читайте такожВ Україні готуються до піка захворюваності на грип та ГРВІ: медики дали поради (відео)

Відео дня

Він зазначив, що у випадку загрози будуть звертатися до росіян.

«Є домовленість з колегами з Росії, що у випадку виникнення підозри на новий коронавірус ми будемо клопотати про проведення таких досліджень на базі «Роспотребнадзора», – сказав він, додавши, що найближчий такий заклад знаходиться у Ростові-на-Дону.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірус – 2019 nCoV. Вірус передається від людини до людини. Його інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.

Коронавірус поширився на низку країн. Його діагностували в Австралії, Канаді, Франції, Гонконгу, Макао, Малайзії, Японії, Сінгапурі, Південній Кореї, Тайвані, Таїланді, США та В'єтнамі, Камбоджі та Фінляндії. Станом на 30 січня кількість загиблих від коронавіруса 2019-nCoV в Китаї зросла до 170 осіб. В цілому по всьому світу їм інфіковані 7 894 людини.