REUTERS

В Україні з 13 пацієнтів з підозрою на коронавірус в 11 діагноз не підтверджено, двоє ще перебувають на діагностиці.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний директор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський під час прес-конференції щодо оперативної інформації про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV.

Читайте такожУбивчий коронавірус: понад півсотні українців виявили бажання евакуюватися із Китаю

Відео дня

«Щодо пацієнтів, які в різний час зверталися по допомогу та були госпіталізовані для діагностики, 11 з них зняли підозру на коронавірус і підтвердились на інші. Двоє пацієнтів ще перебувають на діагностиці, і результати будуть відомі до кінця дня», - сказав Скіпальський.

Щодо ситуації у світі з коронавірусом 2019-nCoV він зазначив, що станом на вечір 4 лютого ВООЗ не заявила про нові випадки захворювань поза межами Китаю.

За його словами, за підсумками спостереження і випадками пневмонії, спричиненої коронавірусом, інкубаційний період коливається від 2 до 14 діб.

«ВООЗ не рекомендує ніяких специфічних заходів на цьому етапі щодо подорожуючих, також не рекомендує обмеження торгівлі або міжнародного сполучення між країнами, де реєструються випадки», - зауважив гендиректор.