В Україні жодного випадку захворювання коронавірусом не зафіксовано / УНІАН

Наразі Міністерству охорони здоров’я відомо про понад десять випадків зі зверненнями громадян щодо підозр на коронавірус з Китаю.

Читайте такожНе коронавірусом єдиним: експерти назвали найбезпечніші країни Азії для відвідування в 2020 році

Як повідомляє ТСН, про це на брифінгу повідомив виконувач обов’язків генерального директора Центру громадського здоров'я України МОЗ Ігор Кузін.

Відео дня

"Ми щоденно отримуємо інформацію про звернення. Як на національному, так і на обласних рівнях. Наразі в нас є ті повідомлення, що ми отримали – близько 12 випадків – це ті пацієнти, які звернулися до свого лікаря з тими чи іншими скаргами на самопочуття. Але в жодного випадку не було навіть підозри на інфікування коронавірусом. В усіх випадках проведено повний комплекс епідеміологічних розслідувань. І також був зроблений повний комплекс лабораторних досліджень, як потребували того клінічні протоколи", - зазначив він.

На сьогодні ВОЗ залишила незмінною рекомендацію не обмежувати торгівлю та міжнародне сполучення з країнами, де реєструються випадки захворювання. Українським лікарям пропонують допомогу на випадок, якщо в них виникають питання щодо коронавірусу.

"Напередодні запрацювала телефонна лінія для фахівців, які мають певні запитання з коронавірусної інфекції. Поки вона буде працювати для лікарів-епідеміологів, лікарів інфекційної справи. І ми зможемо також консультувати обласні управління охорони здоров’я за основними запитаннями, які пов’язані з можливим випадком поширення захворювання", - зазначив Кузін.

Як повідомляв УНІАН, про спалах пневмонії невстановленого походження у місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019-nCoV. Вірус передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавіруса становить від 2 до 12 діб.

Вірус поширився у понад два десятки країн за межами Китаю. Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавіруса з Китаю. Станом на 4 лютого в результаті зараження хворобою щонайменше 426 осіб померли, кількість заражених перевищила 19 тисяч.