Чи шкідлива молочка? / фото pixabay.com

Відомий український лікар Євген Комаровський пояснив, чи варто відмовлятися від молока та молочних продуктів.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, що робити, якщо здорова дитина не хоче їсти (відео)

"Думаю, що це або дурість, або спроба продати щось альтернативне, але в 10 разів дорожче. От не треба пити молоко звичайне коров'яче, пийте соєве або мигдальне молоко. Але воно в рази дорожче, та ще спробуй купи його - не скрізь продається", - написав педіатр на своїй сторінці в Instagram.

Відео дня

"Загалом, не морочте собі голову - людство благополучно дожило до 21 століття, вживаючи молоко с/г тварин, роблячи з нього прекрасні цінні продукти, які відіграють величезну роль у харчуванні дітей та дорослих", - наголосив Коморовський.

Він порадив не слухати нікого та спокійно їсти морозиво, сир, пити молоко і кефір.

Питання: Здрастуйте, Доктор. Зараз пішла тенденція відмовлятися від молока і молочних продуктів. Кажуть, що вони викликають в організмі накопичення слизу у вигляді соплів і мокротиння. Раніше ніхто такого не знав і всі пили молоко, їли сир і сметану, вважалося найкориснішою їжею. Як ви ставитеся до цього модному течією відмови від молочки? ⠀ Відповідь: Думаю, що це або дурість, або спроба продати щось альтернативне, але в 10 разів дорожче. От не треба пити молоко звичайне коров'яче, пийте соєве або мигдальне молоко. Але воно в рази дорожче, та ще спробуй купи його — не скрізь продається. ⠀ Загалом, не морочте собі голову — людство благополучно дожило до 21 століття, вживаючи молоко від сільськогосподарських тварин, роблячи з нього прекрасні цінні продукти, які грають величезну роль в харчуванні дітей і дорослих. Але завжди в суспільстві знаходяться люди, яким потрібно випендритися і розповісти, що всі ви помиляєтеся і робите неправильно, а ось я самий розумний і краще всіх все знаю і їм інші продукти — альтернативні, тому що молочне мені нібито шкідливо. ⠀ Не слухайте нікого — все це новомодні казки. Живіть спокійно і їжте морозиво, сирок, робіть сирники, млинчики, пийте молоко і кефір. Приємного апетиту і здоров'я вам! ⠀ #докторкомаровский #вопросответ #вопросЕОК #здоров'я #харчування #молоко #продукти

Публікація від Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Раніше лікар Євген Комаровський відповів на запитання батьків, чи можна дитині пити холодне при ГРВІ.