Сутички у Нових Санжарах 20 лютого / REUTERS

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов запевняє, що РНБО робить усе необхідне для запобігання потрапляння нового коронавірусу в Україну.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «1+1» 23 лютого ввечері.

Читайте такожГончарук запевняє, що всі регіони готові до можливого виявлення коронавірусу

Відео дня

«Ми не очікували, що буде така інформаційна атака на нашу країну з боку різних політичних структур, з боку різних джерел. Це для нас була дійсно несподівана ситуація, тому що насправді з коронавірусом нічого такого складного, страшного, як ми вважаємо, немає. Якщо хтось вважає, що він обов'язково має десь з'явитися в країні, ми б хотіли зробити все від нас залежне, щоб цього не сталося», - сказав секретар РНБО.

За словами Данілова, Служба безпеки України та інші інституції кожного дня роблять моніторинг. «Те, що стосується питання втручання ззовні на територію нашого інформаційного простору, це відбувається майже кожного дня. На превеликий жаль, з цим дуже важко боротися, бо ці мережі переплетені в такий спосіб, що ми їх не можемо відключити. Ми не можемо відключитися від усього світу. І це є певна проблема», - наголосив він.

«Те, що стосується «вірусологів у спортивних костюмах», як каже Володимир Олександрович (Зеленський – УНІАН), то вони дійсно там з'явилися, вони дійсно відразу відреагували на ці процеси. На превеликий жаль, ми зараз входимо у великий процес, у нас 25 жовтня будуть вибори відбуватися. Є такі бажаючі, щоб роздмухувати на рівному місці певні процеси», – заявив Данілов.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого в Нових Санжарах Полтавської області місцеві жителі протестували проти прибуття до медичного центру МВС евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців.

Протестувальники перекривали дорогу, кидали каміння в автобуси з евакуйованими громадянами. Під час протистоянь 9 правоохоронців отримали поранення.

Поліція відкрила два кримінальних провадження - за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців.

21 лютого поліція відпустила 23 із 24 найбільш агресивних осіб, затриманих під час протестів, одну людину залишили під вартою. Він наголосив, що усі фото- і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масове безладдя.

22 лютого суд у Полтаві обрав підозрюваному в наїзді на нацгвардійців у Нових Санжарах Володимиру Сіренку запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту строком на 2 місяці.

Зеленський у відеозверненні заявив про учасників протесту в Нових Санжарах: «Це - відомі світу «вірусологи» у спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені як «поважні аграрії», які виступають проти ринку землі. Усім режисерам-постановникам цього погорілого театру, який, мабуть, готується до нових вистав, я хочу сказати наступне. Є моменти, коли немає інтересів влади чи опозиції. Є інтереси України».