REUTERS

Заступнику міністра охорони здоров'я Дмитру Ковалю соромно за те, що відбувається довкола ситуації з коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час виступу в парламенті.

Говорячи про «обставини, в яких знаходяться зараз люди», представник міністерства наголосив: «Мені соромно за те, що так відбувалося. Я розумію, що це відбувалося не без участі сторонніх осіб. Тому що ми маємо, наприклад, фейкові звернення начебто від Міністерства охорони здоров'я і розсилку листів з поширенням неправдивої інформації, ми маємо закидання камінням, ми маємо інші провокації, які зараз відбуваються, які поступово з'являються в інформаційному просторі».

Відео дня

Коваль зауважив, що Україна знаходиться у стані гібридної війни і закликав зважати на цю складову.

Читайте такожГончарук пояснивши, чому було засекречене місце для карантину евакуйованих з Китаю

Як повідомляв УНІАН, у Нових Санжарах місцеві жителі 20 лютого протестували проти прибуття у медичний центр МВС, розташований в їхньому населеному пункті, евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців. Протягом 14 днів люди перебуватимуть у медцентрі «Нові Санжари» в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідемічного контролю і безпеки.

Співробітники Держприкордонслужби оформили 94 осіб, які прибули спецрейсом із Китаю. На борту літака - 22 особи-члени екіпажу і супроводжувальний медперсонал, а також 72 пасажири.

О 19:50 колона автобусів з евакуйованими з Уханя українцями та іноземцями повз людей у Нових Санжарах в’їхала на територію санаторію.

Протестувальники кидали каміння в автобус. В одному з автобусів розбили скло. Люди, які були в автобусах, у вікна показували у відповідь зображення сердець. Всього приїхало сім автобусів.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом масових заворушень і насильства щодо правоохоронців у Нових Санжарах. За даними МВС, за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна особа.

Також міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила про штучність поширення паніки в суспільстві у зв’язку з евакуацією українців з Китаю. Вона зауважила, що 20 лютого начебто від імені Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я був розповсюджений «фейк» про те, що в Україні начебто виявлено випадки зараження новим коронавірусом.