На Україну очікують масштабні медичні навчання / фото УНІАН

В Україні проведуть навчання на випадок спалаху коронавірусу, вони відбуватимуться у госпітальних базах, які визначені в регіонах.

Як повідомляє "Громадське радіо", про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Вже сьогодні, 28 лютого, такі навчання відбудуться в столичній Олександрівській лікарні. За словами Ляшка, саме її обрали базою для госпіталізації у разі виявлення і завезення на територію України коронавірусної інфекції.

Відео дня

"Але навчання проводитимуть не лише там, вони відбуватимуться по всій країні. Будуть відпрацьовувати комплекс протиепідеміологічних заходів. Ми вже провели декілька симуляційних навчань, коли в симуляційній кімнаті розглядали куди і хто телефонує у разі виявлення коронавірусу, куди приїжджає швидка, куди госпіталізує хворого", - пояснив він.

Читайте такожДля України грип зараз більш небезпечний, ніж коронавірус - МОЗ

Кожна область вирішуватиме самостійно, коли проводити навчання, каже Ляшко. "Сьогодні ми консультувалися з Івано-Франківською областю. В них у понеділок засідає штаб і вони на наступну середу планують пропрацювати це все в Івано-Франківській області. Тому наступні 10 днів, я думаю, ми побачимо відпрацювання таких симуляційних вправ на доволі великій кількості об’єктів", - зазначив головний санлікар країни.

Він також пояснив, що у випадку виявлення коронавірусу у пацієнтів, які мешкають в селах, їх доправлятимуть до госпітальних баз обласного рівня. Також посадовець додав, що МОЗ розпочинає вибіркові перевірки госпітальних баз.

Читайте такожНа Донбасі почали міряти температуру у тих, хто виїжджає з ОРДЛО

"Будемо перевіряти наскільки готові госпітальні бази. Порівнюватимемо їх із тією інформацією, яку надають регіони", - сказав Ляшко. І додав, що епідеміологи зараз працюють і у карантинно-санітарних підрозділах на пунктах пропуску, де вимірюють температуру усім, хто в’їжджає на територію України.

"Пріоритетними є напрямки тих країн, в яких зареєстровані факти передачі коронавірусної інфекції, але загалом ми покрили усі пункти в’їзду", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, у Раді нацбезпеки та оборони опублікували вісім правил, дотримуватися яких слід для того, щоб вберегти себе від коронавірусу.