На КПВВ почали здійснювати температурний скринінг / фото УНІАН

На контрольно-пропускних пунктах в’їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі посилено заходи контролю з недопущення поширення коронавірусу на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

Читайте також"Маски будуть": в аптеках закликали українців не сіяти паніку через коронавірус

Відео дня

«Прикордонниками зі складу ООС на КПВВ на лінії розмежування посилено заходи контролю, які спрямовані на недопущення поширення на контрольовану територію коронавірусу», - йдеться в повідомленні.

Як зауважили у штабі, обов’язкова температурна перевірка буде проводитись у всіх контрольних пунктах в'їзду-виїзду в районі операції Об'єднаних сил. Прикордонники разом з медичними працівниками перевірятимуть температуру в людей, що слідують з тимчасово окупованої території України.

За результатами температурного скринінгу громадяни, що недужають, будуть направлятись до установ охорони здоров'я.

Командування Об'єднаних сил просить громадян з розумінням поставитися до заходів, що запроваджені у контрольних пунктах. Прикордонники забезпечуватимуть швидкий та безпечний перетин лінії розмежування для усіх учасників руху.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За даними МОЗ, у світі станом на 27 лютого зареєстровано 82 тис. 164 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 801 – летальні, одужали 32 тис. 897 осіб.

Найбільше хворих - у Китаї, де кількість підтверджених випадків становить на сьогодні 78 тис. 630, померли 2 тис. 747 осіб.

На території Європи зареєстровано 478 випадків захворювання COVID-19 в 17 країнах.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.