Володимир Зеленський оглянув санітарний вертоліт МІ-8МТВ-1 / фото president.gov.ua

Санітарний вертоліт МІ-8МТВ-1 відсьогодні заступає на чергування на базі ДСНС.

Як повідомили у прес-службі Офісу президента, його сьогодні на Полтавщині оглянув президент.

«На Полтавщині президент України Володимир Зеленський оглянув санітарний вертоліт МІ-8МТВ-1, який відсьогодні заступає на чергування на базі ДСНС. Гелікоптер обладнаний спеціально для транспортування інфекційних хворих. На ньому працює група медиків зі спеціальною підготовкою», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Україні через коронавірус скасовуватимуть масові заходи та тимчасово закриватимуть школи

Зазначається, що гелікоптер оснащений ізоляційною капсулою, біозахисними комплектами (костюми, медичні рукавички, респіратори), дезінфекційним душем, спеціальним модулем, у якому фіксується індивідуальна капсула з пацієнтом під час перельоту, та всіма необхідними реанімаційними засобами й обладнанням.

Медики продемонстрували президенту порядок дій під час евакуації та перевезення пацієнтів.

Вертоліт може долати відстань до 1200 км і транспортувати від двох до шести пацієнтів.

Зеленський оглянув борт та поспілкувався з пілотами.

«Цей вертоліт – тільки для екстрених випадків, і я сподіваюся, що таких випадків у нас не буде. Але якщо щось трапиться – ми будемо готові», – зауважив глава держави.

Як повідомляв УНІАН. 28 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що інфекційних хворих, у яких, ймовірно, виявиться підозра на коронавірус, транспортуватимуть на спеціальному санітарному гелікоптері.

Довідка УНІАН. Спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували чоловіка.