Українські експерти слідкують за ситуацією з коронавірусом в усьому світі / Ілюстрація REUTERS

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що люди, які отримали щеплення від кору, майже не хворіють коронавірусом COVID-19.

Читайте такожВ Ірані закриють всі школи та університети через коронавірус

Таку заяву Данілов зробив в інтерв’ю суспільному «Українському радіо». За його словами, українські фахівці добре поінформовані про ситуацію з коронавірусом у світі.

Відео дня

«Ми працюємо з геоінформаційними системами, які дають нам можливість відстежувати будь-яку ситуацію, яка відбувається у світі, по будь-яких подіях. З коронавірусом ми також розуміємо, у яких країнах світу це відбувається, більше того, у яких містах, розуміємо середній вік населення, який хворіє на коронавірус, розуміємо, які люди, на превеликий жаль, помирають від нього», - зазначив він.

«Переважна більшість – це люди літнього віку – 80-85+. Люди, які отримали прививку на кір, майже не хворіють. Коли ми маємо понад 90 000 людей, які захворіли на коронавірус, дослідники бачать, що це за люди і як це відбувається», - продовжив Данілов.

Посадовець також зазначив, що вакцини від коронавірусу ще немає, однак над нею працюють найкращі науковці.

Інфографика: УНІАН

Раніше голова дослідного інституту в Ізраїлі заявив, що його вчені «за лічені тижні» закінчать роботу над розробкою вакцини проти нового небезпечного коронавірусу.