Карантин триватиме до 22 березня / portal.lviv.ua

У Чернівецькій області з п’ятниці, 6 березня, до 22 березня включно у всіх навчальних закладах регіону оголошено карантин у зв'язку з підтвердженням випадку коронавірусу.

Читайте такожКоронавірус в Україні: останні новини станом на 5 березня (онлайн)Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Чернівецької ОДА.

Згідно з інформацією прес-служби, за результатами позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено рішення призупинити навчальний процес у школах та вищих навчальних закладах Чернівецької області.

Водночас органам місцевої влади рекомендовано призупинити роботу дошкільних навчальних закладів

Також рекомендовано скасувати усі масові заходи в області.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному Ухані.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із «високого» до «дуже високого».

Станом на ранок 5 березня у світі було зареєстровано 95 тис. 416 випадків захворювання COVID-19, з них 3 тис. 285 летальних.

На території Європейського регіону ВООЗ зареєстровано 4 тис. 250 випадків захворювання COVID-19 та 113 летальних.

В Україні зареєстровано один випадок інфікування новим коронавірусом – у чоловіка, який повернувся з Італії до Чернівців.