Під час епідемії бажано користуватися масками в громадських місцях / УНІАН

Медики підкреслюють, що механізм поширення коронавіруса схожий на механізм поширення грипу. Ви маєте шанс заразитися, якщо вірус потрапив на ваші слизові оболонки, в ніс, очі або в ротову порожнину.

Лікар Ярослав Заблоцький розповів, чи потрібно носити медичну маску при загрозі зараження коронавірусом. 

Читайте такожУкраїна найближчим часом отримає 50 тест-систем для виявлення коронавірусу – МОЗ

Відео дня

Під час епідемії бажано користуватися масками в громадських місцях, запевняє лікар. Причому ними важливо користуватися, коли ви здорові, а особливо - коли у вас з'явилися перші симптоми вірусної інфекції. На вулиці немає сенсу користуватися маскою, адже вірус не поширюється з потоками повітря.

Лікар також зазначає, що вірус знаходиться у всіх виділеннях людини. Рекомендовано бути особливо обережним, якщо поруч з вами знаходяться дорослі чи діти, які чхають і кашляють, у яких підвищена температура тіла. Тому особливо важливо охайно відвідувати громадські місця, громадські туалети, лікарні, місця великого скупчення людей, громадський транспорт. Пам'ятайте, що максимальна кількість інфекції міститься на ручках дверей громадських закладів і лікарень. Завжди мийте руки після їх відвідування.

Лікар також розвовів, які профілактичні міри варто вживати, аби не захворіти.

Найкраще, що ви можете зробити - піднімати імунітет завдяки здоровому способу життя і дотримуватися профілактичних заходів, таких як:

- регулярне миття рук з милом;

- обмеження перебування в громадських місцях;

- термічна обробка продуктів перед вживанням;

- уникнення тісного контакту з людьми, які проявляють симптоми респіраторних захворювань таких, як кашель і чхання;

- уникнення контактів з тваринами.

Як повідомляв УНІАН, в Україні офіційно підтвердили перший випадок захворювання на COVID-2019.

Якщо відчуваєте симптоми респіраторного захворювання, обмежте контакти з іншими людьми та використовуйте медичну маску для обличчя.