Нардеп заявив про ймовірність введення карантину / фото УНІАН

Завтра, 11 березня, на засіданні Кабінету міністрів може бути оголошено карантин з серйозними обмежувальними заходами.

Про це повідомляє нардеп Олександр Дубинський у своєму Telegram-каналі.

«Завтра на Кабміні може бути оголошено карантин з серйозними обмежувальними заходами», – повідомив нардеп, що входить в президентську фракцію "Слуга народу".

Відео дня

Читайте такожУ Чернівцях упродовж дня госпіталізували трьох людей з підозрами на коронавірус

Telegram-канал «Темний лицар» також інформує про ймовірність введення карантину, стверджуючи, що таку можливість сьогодні обговорювали в Офісі президента. «Сьогодні весь день в ОП обговорювали, як це буде виглядати, і які будуть обмеження. Кінцеве рішення буде прийнято вранці», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив на брифінгу в Києві, що підстав для введення в Україні обмежень на проведення масових заходів наразі немає.

"Є різні алгоритми, як це буде вводитися (заборона на проведення заходів за участю великої кількості людей), і будемо використовувати в залежності від ситуації", - сказав він.

За словами Ляшка, поки гострої необхідності для введення обмежень немає, але ситуація змінюється досить швидко.

"Поки немає, але ситуація змінюється. Ми повинні розуміти, що ситуація змінюється досить динамічно, і рішення можуть змінюватися також динамічно. Країна повинна працювати на випередження", - заявив заступник міністра.

Нагадаємо, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найбільш щільнозаселеному місті Центрального Китаю - дванадцятимільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року був підтверджений перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом - у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії в Чернівці. Медики госпіталізували інфікованого. Пізніше лікарі госпіталізували також дружину чернівчанина. Зараз у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тис. 219 випадків захворювання COVID-19, померли 4 тис. 024 людини.

Влада декількох країн, зокрема Італії та Ірану, у зв'язку з численними випадками інфікування новим коронавірусом ввела заборону на проведення масових заходів з метою запобігання поширення захворювання.