3 березня 2020 року було підтверджено перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом / фото УНІАН

Підстав для запровадження в Україні обмежень на проведення масових заходів наразі немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив на брифінгу в Києві.

"Є різні алгоритми, як це буде вводитися (заборона на проведення заходів за участі великої кількості людей), і будемо використовувати залежно від ситуації", - сказав він.

Відео дня

За словами Ляшка, поки нагальної необхідності для запровадження обмежень немає, але ситуація змінюється досить швидко.

"Поки ні, але ситуація змінюється. Ми повинні розуміти, що ситуація змінюється досить динамічно, і рішення можуть змінюватися також динамічно. Країна повинна працювати на випередження", - заявив заступник міністра.

Читайте такожНових випадків інфікування COVID-19 в Україні не зафіксовано – МОЗ

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найнаселенішому місті Центрального Китаю – 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

3 березня 2020 року було підтверджено перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого. Пізніше лікарі госпіталізували також дружину чернівчанина. Наразі у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тис. 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тис. 024 осіб.

Влада декількох країн, зокрема Італії та Ірану, у зв’язку з численними випадками інфікування новим коронавірусом запровадила заборону на проведення масових заходів з метою запобігання розповсюдженню захворювання.