Аналізи жінки для дослідження на коронавірус доправили до Києва / фото REUTERS

У Запорізькій області з підозрою на коронавірусну інфекцію госпіталізовано жінку, яка повернулася з Італії.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

«До пункту охорони здоров’я вокзалу станції «Запоріжжя-1» за медичною допомогою з приводу тяжкого перебігу гострої респіраторної інфекції 9 березня звернулась жінка, яка прибула з Італії. Контакти з хворими на коронавірусну інфекцію в Італії жінка заперечує», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За інформацією, Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, враховуючи перебування жінки в Італії впродовж останніх 14 днів до захворювання та важкість перебігу хвороби, вона була в цей же день госпіталізована до боксованого відділення обласної інфекційної клінічної лікарні.

«З метою встановлення збудника захворювання матеріал від хворої досліджений у вірусологічній лабораторії обласного лабораторного центру МОЗ України на грип, парагрип. За результатами отримані негативні результати дослідження. Для подальшого вивчення матеріал, у тому числі для дослідження на новий коронавірус, надісланий до вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ України», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що протиепідемічні заходи за місцем виявлення хворої проведені в повному обсязі.

Зокрема, за особами, які мали з жінкою контакт, встановлене медичне спостереження протягом 14 днів з моменту контакту. У приміщеннях, де перебувала хвора, проведені дезінфекційні заходи. Медичні працівники працювали з використанням засобів індивідуального захисту. Результати аналізів будуть відомі через кілька днів.