Ілюстрація / REUTERS

У Центрі громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України перевіряють ще три зразки на нову коронавірусну інфекцію.

Читайте такожКарантин в Україні 2020: останні новини станом на 13 березня (онлайн)Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив виконуючий обов’язки генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін на брифінгу в Києві.

«Станом на сьогоднішню годину в державній установі Центру громадського здоров’я всього було досліджено 55 зразків, з них три перебуває ще в роботі та отримано три позитивних зразки. По суті вчора було зафіксовано вже третій випадок інфікування новим коронавірусом», – заявив він.

Відео дня

Довідка УНІАН. В кінці грудня влади Китаю повідомили про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавіруса COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

В Україні сьогодні зафіксовано три лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом, одна людина померла.

За станом на ранок 13 березня у світі зареєстровано 128 тисяч 343 випадки інфікування коронавірусом, 4 тисячі 720 людей померли, при цьому 68 тисяч 324 пацієнти вдалося вилікувати.