Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій \ УНІАН

У Вінниці медики розробили власний протокол лікування хворих на коронавірус.

Читайте такожУ Вінниці лікар онкодиспансеру заразився коронавірусом

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Вінницької ОДА з посиланням на лікаря-інфекціоніста Ларису Мороз. Вона зазначила, що нині у світі немає єдиного протоколу лікування хворих на коронавірус, тому кожна країна має свій протокол.

Відео дня

«Не дочекавшись центрального протоколу, у Вінниці розробили свій – заснований на китайському, італійському, іспанському, американському та корейському досвіді. Протокол розробила кафедра інфекційних хвороб Вінницького національного медуніверситету, він офіційно затверджений на рівні Міністерства охорони здоров‘я», - розповіла медик та додала, що це медикаментозне лікування ще до етапу застосування апаратів штучної вентиляції легенів.

За її словами, для лікування використовують групу протималярійних препаратів, а також препарати, які застосовують при лікуванні СНІДу, оскільки в склад генома вірусу Covid-19 входить частина генома вірусу імунодефіциту людини.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 31 березня зафіксовано 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних, 8 пацієнтів одужали.

Читайте також:

Інфографіка УНИАН