Прокуратура Севастополя порушила кримінальну справу за фактом смерті пацієнта севастопольської поліклініки №2 внаслідок неправильного лікування, призначеного лікарем-терапевтом.

«19-річний пацієнт помер через неправильний діагноз і лікування, призначене лікарем-терапевтом поліклініки №2. Зволікання з хірургічним втручанням коштувало пацієнтові життя», - повідомили в прокуратурі. Пацієнт звернувся до поліклініки у березні. Лікар поставив йому діагноз ГРЗ, від чого пацієнт і лікувався. Через 38 днів пацієнтові зробили операцію з видалення апендикса, але було пізно. На початку травня пацієнт помер внаслідок гнійного апендициту.

Кримінальну справу було порушено 17 червня за ст. 140 (неналежне виконання професійних обов`язків медичним або фармацевтичним працівником). Підставою для порушення кримінальної справи стали документи, які є у матеріалах перевірки прокуратури міста: медична карта хворого, історія хвороби, акт патологоанатомічною дослідження, пояснення працівників лікарні, акт розбору якості надання медичної допомоги та інші матеріали перевірки.

Відео дня

Приводом для порушення кримінальної справи стала заява матері померлого, а також виявлення прокурором ознак злочину.

ua.glavred.info