Медиків швидкої допомоги не скорочуватимуть внаслідок реорганізації служби.

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ Михайло Стрельников сьогодні на брифінгу у Міністерстві охорони здоров’я України.

Він спростував заяви про звільнення серед виїздного персоналу бригад швидкої допомоги.

Відео дня

«У системі швидкої допомоги були три абсолютно розрізнені служби - виїздна консультативна медична допомога, медицина катастроф, швидка медична допомога. Вони усі три функціонували за однаковим принципом – надання медичної допомоги транспортом. Поєднуються три структури в одну. Завдяки тому, що з’являється оперативно-диспетчерська служба, названі служби можна спокійно об’єднати під єдиним керівництвом. Чи має це вплив на роботу медичної швидкої допомоги? Жодного. Вона як виконувала, так і буде виконувати свої функції. Ніхто працівників заробітної плати не позбавлятиме. Я не знаю масових випадків, щоб писали заяви на звільнення», - наголосив М.Стрельников.

Він припустив, що це може «чіпляти» інтереси керівництва служб. «Працівники як виконували свої функції у своїх обсягах, так і будуть виконувати. З точки зору працюючого, на бригаді нічого не відбувається. А з точки зору бюджету, оперативності управління, тут відбуваються зміни. Оскільки будь-яка централізація на рівні екстрених служб – це ефективність часу, ефективність реагування та обов’зковість, контроль. Коли з’являється контроль, багато кому це не подобається», - наголосив М.Стрельников.