Раненый во время АТО старший солдат, водитель "Урала" Роман Федорин в Военно-медицинском клиническом центре "Главный военно-медицинский госпиталь" в Киеве / УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 248 народних депутатів із 265, зареєстрованих у сесійній залі.

Урядовим законом вносяться зміни до додатка № 3 до Закону України “Про Державний бюджет України на 2014 рік”.

Як зазначається у пояснювальній записці, документ передбачає внесення змін до закону про держбюджет-2014 у частині збільшення видатків за бюджетною програмою 2505010 "Керівництво та управління у сфері соціального захисту інвалідів та ветеранів" на 2184,2 тис. грн та запровадження нової бюджетної програми 2505040 «Забезпечення протезуванням та ортезуванням виробами підвищеної функціональності за технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, окремих категорій громадян, які брали участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок» у обсязі 7000,0 тис. грн за рахунок відповідного зменшення видатків за бюджетною програмою "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом Міністрів України" (КПКВК 3511090).

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 жовтня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи в парламенті заявив, що Кабінет міністрів України просить Верховну Раду внести зміни до державного бюджету і виділити 7 млн. грн на протезування за кордоном учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях і 2 млн. грн на потреби Державної служби у справах ветеранів і учасників АТО.

«Ми просимо Верховну Раду виділити 7 млн. грн учасникам АТО на протезування їх за кордоном, – сказав Яценюк. – А також 2 млн. грн - на службу з питань ветеранів і учасників АТО для того, аби почати процедуру державної реєстрації учасників АТО».