Алое віра / фото ua.depositphotos.com

Серед кімнатних рослин практично в кожному будинку можна зустріти алое. Адже завдяки його багатим лікувальним властивостям воно цілком може замінити «домашню аптечку».

Алое віра: загальна інформація

Читайте такожБорщівник – чим небезпечна ця рослина та як уберегтисяВідомо, що рослини роду алое походять з областей Південної та тропічної Африки, Мадагаскару і Аравійського півострова.

Здебільшого вони ростуть у теплому і сухому кліматі, можуть існувати в умовах, коли інші рослини в'януть і вмирають. Саме це дозволило алое пережити суворі зміни в кліматі та дожити до наших часів.

Відео дня

В екстремальних ситуаціях алое закриває продихи листків, утримуючи вологу всередині. У листі створюється досить великий запас вологи.

Алое віра: корисні властивості

Сік алое / фото ua.depositphotos.com

Алое володіє антисептичною і бактерицидною властивостями, зміцнює імунну систему, лікує простудні захворювання і допомагає справитися з головним болем.

Також сік цієї рослини використовують для:

  • нормалізації травлення,
  • поліпшення метаболізму,
  • лікування гастриту і виразки,
  • усунення діареї і запорів,
  • виведення токсинів з організму,
  • лікування захворювання ротової порожнини.

Серед корисних властивостей алое виділяють його здатність покращувати зір, швидко загоювати забиття, порізи, гнійні рани, полегшувати стан при сонячних опіках, захищати від УФ-променів і допомагати при шкірних захворюваннях.

Крім того ця рослина бореться із запаленнями і сверблячкою, надає омолоджуючий ефект, забезпечує регенерацію шкіри, покращує стан шкіри і волосся, зволожує шкіру, робить її більш пружною, а також сприяє швидкому росту волосся.

Алое віра: протипоказання

Алое протипоказання / фото ua.depositphotos.com

Препарати з алое заборонено застосовувати в період вагітності у зв'язку із загрозою викидня. Не рекомендується їх використовувати і під час менструацій.

Крім того, препарати алое протипоказані у разі:

  • активних внутрішніх кровотеч (маткових, шлунково-кишкових, гемороїдальних);
  • загострення захворювань будь-якої категорії;
  • органічних уражень печінки або нирок.

В цілому ж сік алое є гіпоалергенним і тому він не має жодних протипоказань при зовнішньому застосуванні.