У МОЗ відповіли, чи потрібно носити маски вакцинованим / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили, чи потрібно носити захисні маски тим, хто пройшов повний курс щеплення проти COVID-19 чи перехворів.

Про це йдеться у повідомленні міністерства на Facebook-сторінці.

Зазначається, що робити це потрібно усім без виключення, "оскільки використання медичних масок залишається основним способом уникнути інфікування коронавірусною хворобою та унеможливити передачу вірусу".

Відео дня

Читайте такожДо кінця року в Україні може бути від 68 тисяч померлих від COVID-19 – експертиПри цьому у міністерстві перелічили три основних причини, чому всім потрібно носити маски:

  • маски захищають здорових людей від інфікованих (йдеться як про хворих на COVID-19 із вираженими симптомами, так і тих, хто безсимптомно переносить хворобу);
  • наразі в Україні не йдеться про колективний захист від коронавірусної хвороби, а тому ризик інфікуватись все ж таки залишається;
  • вакцинація у поєднанні із використанням медичної маски дозволяє максимізувати захист від нових, більш небезпечних, штамів коронавірусної хвороби, зокрема "Дельта-штаму".

При цьому МОЗ нагадав, що маску потрібно одягати чистими руками та що не можна носити вже використані маски та пошкоджені.

"Правильно одягнена маска має закривати ніс та рот таким чином, щоб між обличчям та маскою не було щілин. Вона також повинна давати змогу людині вільно дихати", – зазначили в міністерстві.

Раніше повідомлялося, що влада Києва посилила карантинні обмеження для "помаранчевої" та "червоної" зон карантину. 

Вас також можуть зацікавити новини