Платформа створена для систематизації спрямування коштів міжнародної допомоги, виділених Україні на сферу охорони здоров’я / фото УНІАН

У Міністерстві охорони здоров'я запрацювала платформа з координації міжнародної технічної допомоги.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

За його словами, вчора у МОЗ запрацювала платформа з координації міжнародної технічної допомоги та була створена робоча група, до якої увійшли представники міжнародних партнерів України, зокрема, UNICEF, Представництва ООН в Україні, Світового банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, Європейського інвестиційного банку та ряду посольств.

Відео дня

Читайте такожСімейні лікарі отримають електронну платформу для моніторингу стану здоров’я своїх пацієнтів

Вчора група провела засідання в онлайн-режимі.

Як наголосив міністр, платформа створена для систематизації спрямування коштів міжнародної допомоги, виділених Україні на сферу охорони здоров’я.

"Для чого це створено? Ми хочемо, щоб міжнародна технічні допомога, яка надається Україні в галузі охорони здоров'я, була максимально систематизована... Ми чітко визначили, що в нас будуть створені підгрупи, які будуть працювати по різних напрямках системи охорони здоров'я - це і громадське здоров'я, і моделі фінансування системи охорони здоров'я, і розвиток електронного здоров'я, тобто всі основні напрямки в реформуванні нашої медицини", - сказав Степанов.

Міністр зазначив, що підгрупи чітко визначили як працюватимуть, та наголосив, що незабаром українці зможуть побачити результати такої роботи.