Богдан Губський висловив подяку офіцерам СБУ, які сьогодні протистоять загрозам

Фонд інтелектуальної співпраці «Україна-ХХІ століття» сьогодні передав Військово-медичному управлінню Служби безпеки України 5 тисяч розроблених і перевірених індивідуальних експрес тест-систем для діагностики COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

Богдан Губський висловив подяку офіцерам СБУ, які сьогодні протистоять загрозам, як на Сході в зоні ООС, так і на усій території нашої держави, професійно виконуючи свій обов’язок по боротьбі з терористичними диверсіями, що загрожують територіальній цілісності України.

Відео дня

"В ситуації епідемії коронавірусу, яку зовнішній агресор хоче використати для послаблення нашої країни, питання здоров’я офіцерів СБУ, кожного співробітника, набуває особливого значення. А оскільки в ситуації ведення проти України неоголошеної війни епідемію може бути використано як небезпечний супутник біологічної зброї, то наше завдання об’єднатися, щоб протистояти цій загрозі. Саме тому дуже важливо захистити працівників СБУ та мінімізувати кількість тих, хто захворів. Це дозволить підтримати той високий бойовий рівень боротьби з тероризмом, яким завжди вирізнялась СБУ", - зазначив Губський.

Читайте такожФонд Губського передав госпіталю Держприкордонслужби експрес-тести на антитіла до коронавірусу

Всі тести в індивідуальних упаковках, зручні у використанні, не потребують додаткового обладнання та дозволяють оперативно зробити попередній аналіз на COVID-19.

Фахівці СБУ високо оцінили якість експрес-тестів та подякували Фонду за допомогу.

 «Співробітники Служби безпеки України цілодобово стоять на захисті нашої країни, дбають про її безпеку як ззовні, так і з середини. Ми, як і всі співробітники СБУ, працюємо цілодобово та без карантинних обмежень, тому контроль за станом здоров’я нашого контингенту є пріоритетним та першочерговим завданням. І надані Фондом тести допоможуть нам в цьому важливому питанні, у тому числі для того, щоб не допустити поширенню коронавірусної хвороби серед наших співробітників», - зауважив заступник керівника Військово-медичного управління СБУ Дмитро Якімов.

За інформацією Фонду, експрес-тести "Testsealabs" прості у використанні і дозволяють отримати результат всього за 15 хвилин.

Нагадаємо, 28 травня Фонд передав 5 тис. індивідуальних експрес-тестів шпиталю Державної прикордонної служби.

Як відомо, Фонд інтелектуальної співпраці «Україна-ХХІ століття» розробив програму щодо надання психологічної підтримки дітям з Донбасу і переселенців з Криму, які мають посттравматичний сидром, отриманий в результаті військових дій на Сході України та окупації Криму.