В МОЗі розповіли, скільки в Україні можуть розгорнути ліжок для хворих на коронавірус / фото УНІАН, Олександр ПрилепаВ МОЗі розповіли, скільки в Україні можуть розгорнути ліжок для хворих на коронавірус / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні максимальна кількість ліжок, яка може бути розгорнута для лікування хворих на COVID-19 є обмеженою та становить 52 тисячі.

Читайте такожЕпідеміолог розкритикував розробку української вакцини (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Коли ми говоримо про реагування системи охорони здоров’я ми чітко усвідомлюємо яку кількість ліжок ми можемо відвести під лікування хворих на COVID-19. Ця кількість ліжок обмежена 52 тисячами - це максимальна кількість, яку ми можемо відвести під лікування хворих на COVID-19, бо в нас інші хвороби, такі як інфаркти, інсульти, необхідність хірургічного втручання не зробили канікули», - заявив Степанов.

Ситуація з коронавірусом в Україні 

В Україні станом на ранок 23 жовтня зареєстровано 330 тис. 396 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 6 тис. 164 летальних, 137 тис. 578 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 7 тис. 517 нових випадків.