У Києві чоловік підробляв рецепти на сильнодіючі медпрепарати / фото ua.depositphotos.com

У Києві судитимуть чоловіка, який підробляв рецепти на отримання сильнодіючих медичних препаратів у аптеках.

Як повідомляє прес-служба столичної поліції, дільничні офіцери виявили функціонування наркопритону в квартирі будинку на вулиці Прирічній.

Слідчі, які виїхали на вказану адресу, встановили власника квартири, а при поверхневій перевірці у нього виявили пусті бланки медичних рецептів та 50 таблеток сильнодіючих лікарських засобів, обіг яких обмежено чинним законодавством.

Відео дня

Читайте такожНезаконно продавав рецепти на наркотичні засоби: у Києві головний лікар приватного медзакладу потрапив під суд

Під час обшуку в помешканні поліцейські знайшли ще кілька пустих рецептурних бланків, штампи лікарняних закладів та печатку лікаря, а також таблетки та суху подрібнену суміш рослинного походження й пристрій для куріння.

Правоохоронці встановили, що зловмисник підробляв лікарські рецепти та купував в аптеках столиці заборонені препарати для власного вживання та розповсюдження. Слідчі вилучили рецептурні бланки в аптеках, а зразки підписів та печаток відправили на експертизу.

За даним фактом слідчий відділ Оболонського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів, бланків, та їх збут чи використання) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж та крадіжку, повідомлено про підозру у понад 100 доведених епізодах.

Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.