У Львові від ускладнень COVID-19 померла 23-річна породілля / фото ua.depositphotos.com

У львівському Центрі легеневого здоров’я від ускладнень COVID-19 померла 23-річна породілля з міста Миколаїв (Львівська область).

Про це кореспонденту УНІАН повідомив генеральний директор медзакладу Любомир Рак.

"На жаль, сталася така трагедія в середу, 8 грудня. Жінку до нас госпіталізували близько двох тижнів тому, ми робили все можливе, проте врятувати її не вдалося", - розповів медик.

Відео дня

Читайте такожДитину не врятували: на Рівненщині від коронавірусу померла 20-річна вагітна дівчинаЗа його словами, у пацієнтки були ускладнення після перенесеної коронавірусної інфекції – тяжка пневмонія.

"Жінка не була вакцинована. В обласному перинатальному центрі вона народила дитину", - зазначив Рак.

Як повідомив у коментарі УНІАН заступник директора з медичної частини Львівського перинатального центру Олександр Сімкін, жінку госпіталізували до медзакладу на 37-му тижні вагітності.  

"Її до нас доправили з Центру легеневого здоров’я, оскільки не прослуховувалося серцебиття плоду. Спочатку ми намагалися розродити жінку природнім шляхом, але розпочалося відшарування плаценти, тому довелося робити кесарів розтин. На жаль, дитину не врятували. Після операції жінка перебувала в нас шість годин, потім ми знову перевели її до Центру легеневого здоров’я. Ви собі уявіть, наскільки сильною має бути інфекція, щоб вбити плід в утробі?", - сказав Сімкін. 

За словами медика, від початку вересня на Львівщині померли п’ять породіль із коронавірусом. Ніхто із них не був вакцинований.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що в Чернівецькій області від COVID-19 померла вагітна лікар, також від коронавірусу померла ще одна жінка з Харкова

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Також вас можуть зацікавити новини: