У Маріуполі зростає кількість хворих на COVID-19, меткомбінат Ілліча забезпечує лікарні киснем

За вісім днів листопада меткомбінат імені Ілліча Групи Метінвест передав медустановам Маріуполя безоплатно 20,7 тис.куб. м кисню на суму 1,2 млн грн.

Як повідомляє видання mrpl.city, у жовтні в місті значно збільшилося число пацієнтів з вірусом COVID-19, що вимагають додаткової подачі кисню в організм, у зв'язку з чим обсяг поставок кисню в лікарні збільшили вдесятеро.

Кисень в міські лікарні привозять в балонах щодоби: розвантажують і забирають порожні ємності. Зберігають все в спеціальних кисневих постах - їх також побудували маріупольські металурги.

Відео дня

"З початку місяця в медустанови Маріуполя меткомбінат імені Ілліча передав майже 21 тис.куб. м кисню в 3446 балонах. У тому числі для лікування хворих коронавірусом щодня лікарня №9 отримує не менше 200 балонів кисню, лікарня №4 – 120 балонів, лікарня швидкої медичної допомоги – 70 балонів, для лікування легеневих захворювань лікарня №1 отримує по 20 балонів на добу", - пише видання. 

"Ми допомагаємо лікарям міста рятувати життя маріупольців - обладнаємо кисневі пункти і передаємо лікарням життєво необхідний кисень в повному обсязі. Також наші фахівці чергують в лікарнях, виробляючи заміну, навантаження і вивантаження кисневих балонів", - заявив генеральний директор меткомбінату імені Ілліча Тарас Шевченко .

Нагадаємо, з початку пандемії маріупольські активи Групи Метінвест в чотирьох лікарнях побудували кисневі пости та підключили 345 кисневих точок, інвестувавши 24 млн грн.