Вакцинуватися від грипу та COVID-19 можна в один день / фото REUTERS

Вакцинуватися від грипу та COVID-19 можна в один день.

Про це розповів голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій під час онлайн-інтерв’ю з медичним експертом ЮНІСЕФ Катериною Булавіновою.

"Одночасно можна вакцинувати проти грипу і проти COVID-19 як в один день, так і з будь-яким інтервалом", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЛікарка-епідеміолог Оксана Кошалко: Вакцинуватися проти грипу ніколи не пізно. Навіть на середині чи в кінці епідсезону

За словами імунолога, за винятком екстрених випадків, вакцинація проти інших інфекційних хвороб наразі має проводитися з інтервалом у 14 днів до чи після щеплення проти COVID-19.

"Скоріш за все, це буде переглянуто найближчим часом. Не завтра, не післязавтра, але я думаю, що з часом ми ці інтервали зовсім приберемо", - наголосив Лапій.

Нагадаємо, у Києві завершився унікальний пілотний проект із вакцинації від грипу в аптеках, за п’ять днів у п’яти аптеках столиці щеплення отримали 1714 українців.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Вакцинація проти грипу та коронавірусу в Україні: що відомо