З понеділка ще чотири області перейдуть у "червону" зону /фото УНІАН, Микола Тис

З понеділка, 18 жовтня, на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей буде встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Про це повідомив у Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов за результатами позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 18 жовтня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької, Одеської, Донецької та Дніпропетровської областей", - зазначив він.

Відео дня

За його словами, ухвалено рішення застосувати на території цих регіонів обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "червоного" рівня епіднебезпеки.

інфографіка УНІАН

Як повідомляв УНІАН, "червоний" рівень епіднебезпеки встановлено у Херсонській області відсьогодні, 15 жовтня. 

Для контролю за дотриманням карантину на вулиці вивели 12 "протиковідних" патрулів. У міськраді заявили, що лікарні заповнені на 95%.

Місцева влада закликала жителів вакцинуватися, щоб уберегтися від тяжкого перебігу хвороби.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН