Таблетки 10 мкг в день має бути достатньо для більшості людей \ фото ua.depositphotos.com

Основним способом отримання вітаміну D є вплив сонячного світла, і його важко отримати з їжею. Тому багато хто приймає добавки, однак не не обов'язково постійно приймати цей вітамін.

Вітамін D міститься в невеликій кількості продуктів, включаючи жирну рибу, червоне м'ясо, яєчні жовтки і збагачені продукти. Але найкраще виходити на сонячне світло або приймати добавки, пише medikforum.

За даними Національної служби охорони здоров'я Великобританії (National Health Service, NHS), з кінця березня до кінця вересня не потрібно приймати добавки з вітаміном D. Коли настане жовтень, потрібно буде приймати добавку вітаміну D кожен день до кінця березня.

Відео дня

Читайте такожВчені заявили, що вживання ківі допомагає позбутися жиру на животі

За даними NHS, таблетки 10 мкг в день має бути достатньо для більшості людей, але варто звернутися до лікаря, щоб дізнатися персональне дозування.

Дорослі ніколи не повинні приймати більше 100 мкг вітаміну D в день, діти у віці від 1 до 10 років повинні приймати більше 50 мкг, а діти у віці до 12 місяців не повинні приймати більше 25 мкг в день.

Вітамін D особливо важливий під час пандемії, оскільки відіграє роль у зміцненні імунної системи. Дослідники з Единбурзького університету виявили, що вітамін D впливає на механізм імунної системи організму і на здатність дендритних клітин активувати Т-клітини. У здорових людей Т-клітини відіграють вирішальну роль у боротьбі з інфекціями.

Вас також можуть зацікавити новини: