Фото metinvest.media

З початку пандемії коронавірусу COVID-19 підприємства Групи Метінвест безкоштовно допомагають українським лікарням – забезпечують їх киснем, який необхідний для лікування деяких хворих.

Зокрема, протягом 2021 року маріупольські меткомбінати імені Ілліча і "Азовсталь", які входять до Групи Метінвест, для порятунку життя пацієнтів передали медикам 259 тисяч кубометрів газоподібного і 1 865 тонн рідкого кисню.

Меткомбінат ім. Ілліча Групи Метінвест протягом багатьох років співпрацює з медустановами Маріуполя і виконує заявки на поставку кисню. У 2021-му кількість споживання кисню зросла, оскільки збільшилася кількість хворих COVID-19, які його потребували під час стаціонарного лікування.

Відео дня

У зв'язку зі збільшенням числа хворих на коронавірус розширилася і географія поставок кисню.

Протягом минулого року меткомбінат ім. Ілліча передав лікарням Маріуполя та інших населених пунктів 259 тисяч кубометрів газоподібного і 1 302 тонни рідкого кисню. Зокрема, 221 тонна рідкого кисню була розподілена між лікарнями Покровська, Скадовська і Миколаєва.

"Меткомбінат імені Ілліча продовжує виконувати взяті на себе зобов'язання щодо забезпечення лікарень киснем. Це постійна і безоплатна допомога системі охорони здоров'я, а найголовніше – тисячі врятованих життів", – зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату ім. Ілліча Групи Метінвест Олена Кондалова.

Восени 2021 року, коли почалася четверта хвиля коронавірусу, підприємства Групи Метінвест разом з Міністерством охорони здоров'я України організували доставку кисню по містах України.

У жовтні меткомбінат "Азовсталь" приступив до відвантаження рідкого кисню медустановам країни. У 2021 році підприємство передало 563 тонни рідкого кисню лікарням Маріуполя, Авдіївки, Лиману, Покровська, Волновахи, Костянтинівки, Києва, Івано-Франківська, Сум, Вінниці, Мирнограда та Чернігова.

"На сьогодні ніхто не може точно спрогнозувати, коли пандемія коронавірусу піде на спад і ми зможемо повернутися до колишнього ритму життя. Але Група Метінвест може гарантувати, що продовжить виконувати взяті на себе зобов'язання щодо забезпечення лікарень життєво необхідним для одужання пацієнтів киснем, поки в цьому буде потреба", – підкреслив директор з персоналу та адміністрації меткомбінату "Азовсталь" Групи Метінвест Іван Голтвенко.

Нагадаємо, протягом 2020 року меткомбінат ім. Ілліча Групи Метінвест передав медикам понад 200 тисяч кубометрів кисню.