Що з'їсти щоб знизити цукор у крові / фото depositphotos.com

Для людей з діабетом контроль рівня цукру в крові є життєво важливим. Деякі продукти харчування можуть тимчасово знизити рівень цукру в крові і поліпшити самопочуття. Але важливо пам'ятати, що дієта повинна бути лише доповненням до лікування, а не його заміною.

Цибуля

Цибуля як в свіжому, так і приготованому вигляді добре знижує рівень цукру в крові. Цибуля багата аліцином - речовиною, яка бореться з надлишком глюкози в крові.

Авокадо

Авокадо містить корисні мононенасичені жири і славиться низьким глікемічним індексом. Цей продукт добре регулює рівень цукру в крові і захищає від метаболічного синдрому.

Відео дня

Риба

Риба і морепродукти містять омега-3 кислоти, які стимулюють вироблення гормону адипонектину. Цей гормон підвищує чутливість клітин до інсуліну. Для кращої регуляції глюкози рекомендується їсти будь-яку морську і жирну рибу.

Ягоди

Дослідження пов'язують часте споживання ягід з поліпшенням рівня глюкози в крові. Особливо корисні вишня, малина і ожина. Ці ягоди підвищують чутливість клітин до інсуліну і покращують глюкозний обмін.

Які продукти знижують цукор у крові / фото ua.depositphotos.com

Горіх

Горіхи містять важливі для контролю рівня цукру в крові вітаміни і клітковини, а також мають низький глікемічний індекс. Їжте їх після прийому їжі - і вони вбережуть вас від скачків цукру. Особливо корисні мигдаль, арахіс і фундук.

Важливо пам'ятати, що добова норма горіхів при діабеті становить не більше 40 грам. Перевищувати її не можна.

Продукти з цільного зерна

Цільнозернові продукти є кращими джерелами вуглеводів для діабетиків. Вони довго перетравлюються і допомагають контролювати рівень цукру в крові. Для зниження рівня глюкози рекомендується їсти продукти з цільного вівса. А ложка висівок перед обідом зменшує ризик скачка цукру.

Гарбуз і гарбузове насіння

Шкода і користь гарбуза добре відомі, але цей коренеплід також корисний для контролю рівня цукру. У деяких країнах гарбуз використовують як традиційну добавку в їжу при діабеті. Значно знижує рівень глюкози також гарбузове насіння.

Яйця

Для людей з діабетом яйця дуже корисні - в них багато білка, корисних жирів і мінералів. Дослідження показують, що вживання одного вареного яйця значно знижує рівень цукру в крові.

Вам також може бути цікаво: