Дієтологи назвали найкорисніший для мозку продукт / фото ua.depositphotos.com/

Те, що їсть людина, впливає на функцію її мозку, зокрема на здатність запобігати хворобі Альцгеймера, і є певні продукти, як-от насіння соняшнику і цільнозернові продукти, які приносять велику користь.

Є один продукт, який, за словами доктора Уми Найду, дієтолога з Гарварду, і нейробіолога Лізи Дженової, є ключем до здорового мозку, пише CNBC.

Отже, їжа № 1 для здоров'я мозку це - зелені листові овочі.

Відео дня

Деякі із зелених листових овочів, які ви можете додавати в раціон:

  • капуста
  • шпинат
  • салати
  • швейцарський мангольд
  • бок чой
  • зелень гірчиці

Причини, з яких дієта, багата листовою зеленню, корисна для вашого мозку:

1. Багаті вітамінами групи B.

Згідно з дослідженням Медичної школи Університету штату Вейн, такі стани, як депресія і деменція, часто пов'язані з дефіцитом вітаміну B.

Зеленолистові овочі є джерелом вітаміну B9, розповіла Найду. Цей вітамін, також відомий як фолат, є "ключовим вітаміном для підтримання здоров'я мозку і нервової системи, оптимальної функції нейромедіаторів і збалансованого психологічного здоров'я", - сказала вона.

2. Багаті поживними речовинами, що поліпшують роботу мозку

Зелені листові овочі також сповнені того, що Дженова називає "поживними речовинами, що поліпшують роботу мозку", включно з фолієвою кислотою, лютеїном і бета-каротином.

Лютеїн пов'язаний з поліпшенням функцій і структури мозку у літніх людей. А вживання добавок з бета-каротином може поліпшити "вербальну і когнітивну пам'ять".

3. Багаті на клітковину

Дослідження показало, що збільшення споживання харчових волокон пов'язане з меншим ризиком розвитку депресії. Найду зазначила, що листова зелень просто багата на клітковину.

Інші новини про здоров'я мозку

Для загального здоров'я живлення мозку є найважливішим аспектом, який часто не беруть до уваги. Мозок, який є епіцентром когнітивних функцій, емоцій і життєвої сили, потребує особливої уваги й піклування. Як розповіла лікар-дієтолог Екта Сингхвал, підтримання оптимального здоров'я мозку передбачає включення збалансованої та багатої поживними речовинами дієти.

Вас також можуть зацікавити новини: