Фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, у результаті спецоперації в одному з боксів гаражного кооперативу у Подільському районі столиці співробітники СБУ виявили лабораторію з виготовлення психотропів. Організатором збуту готового амфетаміну виявився 26-річний киянин. З двома спільниками зловмисник замовляв сировину для наркотиків через Інтернет. Під час обшуку правоохоронці вилучили комплектуючі для обладнання хімічної лабораторії: скляні колби, ємності, труби.

Читайте такожБританський мільярдер порадив Україні регулювати продаж марихуани

Крім того, було виявлено майже 15 літрів рідини та 10 кг порошку (хімічних реагентів), сировину для виготовлення 2,5 кг психотропів, що за ціною «чорного» ринку становить майже 1 млн 200 тис. грн.

Відео дня

Водночас у гаражі наркоділки облаштували схованку, в якій знайдено шість бойових гранат Ф-1 із запалами. Також в автомобілі зловмисників виявлено пістолет ПМ із затертим номерним знаком, декілька магазинів з набоями та два пакунки готового амфетаміну.

Ще дві лабораторії знешкоджено у Київській області. Одну з них організував в орендованій квартирі у Вишгороді 30-річний житель Київщини. Також зловмисник незаконно зберігав пістолет ПМ та 16 бойових набоїв калібру 9 мм.

Іншу лабораторію з виготовлення психотропу правоохоронці виявили у с. Пірнове Вишгородського району, яку облаштував 37-річний житель Рівненщини.

Співробітники СБУ вилучили з помешкань наркохіміків 400 г готового до вживання амфетаміну, спеціальне обладнання, прекурсори та майже 1 кг ртуті. За таких умов зловмисники могли б виготовляти до 10 кг амфетаміну на місяць.