Медзаклади Дніпропетровської області з початку АТО прийняли понад 6,8 тис. поранених та хворих військовослужбовців  Дніпропетровськ. 19 лютого. УНІАН. Лікувально-профілактичні заклади Дніпропетровської області з початку проведення антитерористичної операції прийняли понад 6,8 тис. поранених та хворих військовослужбовців Збройних сил України.  / Фото: УНІАН

Як повідомили УНІАН у департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації, з цієї кількості бійців прооперовано майже 2,8 тис. Для транспортування поранених із зони АТО було задіяно 213 бригад швидкої та екстреної медичної допомоги.

Комісія медико-соціальної експертизи оглянула 824 учасників АТО, визнала інвалідами 312 осіб, решті встановлені відсотки втрати непрацездатності.

143 поранених проходили реабілітацію після лікування в Дніпропетровську в Польщі та Литві.

Відео дня

Читайте такожНацполіція готова працевлаштувати 2,5 тисячі демобілізованих учасників АТО

Перші 70 пацієнтів отримали медичну допомогу за рахунок обласного бюджету у центрі реабілітації учасників АТО на базі Дніпропетровського обласного госпіталю ветеранів війни. Встановлене тут медичне обладнання для фізичної реабілітації вартістю 3 млн грн дозволяє постраждалим найкращим чином відновити життєво важливі рухові вміння та навички, забезпечити нормальне функціонування систем організму, активізувати розумові здібності, оптимізувати стан здоров'я і працездатності.

В обласній лікарні “Солоний Лиман” бійцям надаються всі види фізіотерапевтичної допомоги, масаж, грязелікування і кліматотерапія.

Психологічна та психотерапевтична підтримка учасників АТО та членів їх сімей на Дніпропетровщині здійснюється у тісній співпраці медиків з громадськими організаціями та волонтерами.