Мер Києва Віталій Кличко передав 100 нових автомобілів марки "Ford Fiesta" медичним установам столиці / Фото: УНІАН

Влада Києва за кошти міського бюджету закупила та передала лікувальним установам столиці 100 нових машин марки Ford Fiesta (екологічний стандарт Євро 5+), що будуть використані для виїзду медиків до тяжкохворих, які перебувають вдома.

Читайте такожВлада Києва закупила близько 2,5 тис. комплектів штучних кришталиків ока для пільговиківЯк повідомляє прес-служба Київського міського голови, сьогодні мер міста Віталій Кличко офіційно передав автобілі медустановам.

Кличко розповів, що всі автомобілі будуть обладнані GPS-трекерами, аби прокладати найбільш швидкі маршрути та відслідковувати, де перебуває той чи інший лікар.

Відео дня

За словами мера, понад 100 спеціалізованих автомобілів, серед яких «Волги», «Газелі» та «Жигулі» 1998 - 2000 років випуску, на яких до сьогодні пересувалися лікарі, давно вже вичерпали свій експлуатаційний ресурс і вимагали термінової заміни.

Мер Києва Віталій Кличко передав 100 нових автомобілів марки "Ford Fiesta" медичним установам столиці / Фото: УНІАН

Зазначається, що закупівля 100 нових авто дозволить повністю забезпечити медспецтранспортом первинну та вторинну ланки медичної галузі столиці - пункти невідкладної медичної допомоги, а також протитуберкульозні, онкологічні, психоневрологічні та всі дитячі заклади охорони здоров’я Києва.

Читайте такожКількість вакансій медперсоналу в школах Києва зменшилася на 42%, у дитсадках – на 50%Кличко також розповів, що кожному працівнику медичної сфери додатково доплачуватимуть надбавки до зарплати в розмірі від 800 до 1000 грн щомісячно.

За даними КМДА, сьогодні на обліку лише у спеціалізованих медичних закладах столиці перебувають понад 1000 інвалідів І групи, онкохворих киян та інших пацієнтів з важкими хворобами, які потребують візитів лікарів додому.