Військовик в інвалідному візку в Головному військовому клінічному госпіталі, в Києві,  / Фото: УНІАН

Про це УНІАН повідомив керівник сектору в Одеській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Микола Сторожук.

За його словами, на необхідність військових лікарів у спеціальній оптичній системі для ендоскопічних втручань відгукнулися активісти Центру допомоги учасникам АТО при Одеській обласній державній адміністрації й благодійний фонд «На благо Одеси».

Відео дня

«Вони закупили зазначене обладнання в Європі, доставили його в Україну і передали в користування фахівцям Військово-медичного клінічного центру Південного регіону», - сказав Сторожук.

Читайте такожМіноборони запрошує медиків на службу за контрактом

Як зазначають військові медики, дану систему можна буде застосовувати для лікування пацієнтів, зокрема й учасників АТО, у яких виявлено хронічні та онкологічні захворювання.

«Ця оптична система відмінно «зістиковується з наявним у клініці новітнім японським приладом для ендоскопічних втручань, - сказав УНІАН начальник відділення клініки урології та нефрології ВМКЦ Південного регіону полковник Олександр Нетребко. - Вона дасть змогу якісно поліпшити роботу наших лікарів з діагностики та проведення хірургічних операцій».