Вакцина призначена для щеплення дітей у віці 1 року та 6 років / фото pixabay.com

Житомирська область отримала чергову партію вакцин, які закупленіза кошти державного бюджету, для профілактики кору, епідпаротиту, краснухи та туберкульозу.

Про це УНІАН повідомили в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації.

За словами начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління Сергія Березовського, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 14.09.2017 №1088 Житомирська область отримала  понад 18 тис. доз вакцини ПРІОРИКС для профілактики у дітей кору, епідпаротиту та краснухи. Вакцина призначена для щеплення дітей у віці 1 року та 6 років.

Відео дня

Читайте такожВчені створили вакцину проти наркотиків

Також на «Базу спеціального медичного постачання» надійшло 37  тис. 980 доз вакцини для профілактики туберкульозу – БЦЖ. « Востаннє цю вакцину область отримувала у вересні минулого року, і на сьогодні у більшості лікувальних закладів вона вже закінчилась, що призводило до великої кількості звернень з боку батьків. Наразі ситуація в області з вакциною БЦЖ буде повністю врегульована»,- зазначають в облдержадміністрації.

Також повідомляється, що управління охорони здоров’я ОДА провело розподіл медичних імунобіологічних препаратів, і протягом декількох днів вакцини поступлять до лікувально-профілактичних закладів області.

З огляду на це у Житомирській області фахівці закликали батьків звертатися до закладів охорони здоров’я за місцем проживання для проведення планової вакцинації дітей.